Όποιος λατρεύει τα ζυμαρικά παρακαλώ πολύ να σηκώσει το χέρι του. Είμαι σίγουρη πως όλοι σας ή μάλλον οι περισσότεροι από εσάς συγκαταλέγεστε στην κατηγορία των Pasta lovers – όπως και εγώ άλλωστε – και για αυτόν τον λόγο θέλετε να ανακαλύψετε τις πιο υγιεινές συνταγές μακαρονάδων που μπορείτε να βρείτε αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο. Επειδή, λοιπόν, δεν θέλω να σας κρατάω άλλο σε αγωνία, νομίζω πως έφτασε η στιγμή να ξεκινήσουμε.
Λαχταριστή μακαρονάδα με κόκκινη πιπεριά (300 θερμίδες)
Υλικά
3 κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πακέτο ζυμαρικά
3κ.σ. χυμός λεμονιού
1/3 συσκευασίας τυρί κρέμα
5κ.σ. παρμεζάνα
5 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα σκεύος ρίξτε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά και βάλτε τα ζυμαρικά σας να βράζουν. Έπειτα ρίξτε στο κατσαρολάκι με τις πιπεριές τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε το μείγμα σας με τα μακαρόνια σας. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε από πάνω έξτρα τυρί και να το βάλετε στον φούρνο για 10 λεπτά, ώστε να λιώσει.
Κρεμώδη ραβιόλι με βασιλικό και σπανάκι (245 θερμίδες)
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
¾ κούπας τυρί ρικότα
1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
6 φύλλα βασιλικού
1κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Σε μαγειρικό σκεύος αναμείξτε τη ρικότα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε τα ζυμαρικά σας, αφήστε τα να κρυώσουν και γεμίστε τα με το συγκεκριμένο μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού, το χτυπημένο αυγό, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά. Περιχύστε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά σας και απολαύστε τη μακαρονάδα σας.
Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκύθι και γαρίδες (340 θερμίδες)
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κομμένα κολοκύθια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σας
2κ.σ. ξύσμα και χυμός λεμονιού
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράστε τις γαρίδες σας σε ένα μαγειρικός σκεύος. Στην ίδια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά σας, ώστε να πάρουν γεύση από τον ζωμό θαλασσινών και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέστε τα λαχανικά, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό από λεμόνι, αφήστε τα να μαγειρευτούν για 5 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί πλήρως για ακόμη 5 λεπτά και σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
“Σπανακόπιτα” με πένες ψημένες στον φούρνο (349 θερμίδες)
Υλικά
1 συσκευασία πένες
1 κιλό σπανάκι
2 κούπες φέτα
¼ κούπας μαϊντανός
¼ κούπας άνηθος
500γρ. πράσα
Αλάτι
Πιπέρι
1 χούφτα μοτσαρέλα ή παρμεζάνα
Μπεσαμέλ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το σπανάκι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα πράσα. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τις πένες σας και αφήστε τες να κρυώσουν. Στο μείγμα με το σπανάκι ρίξτε τα τυριά και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Σε ένα ταψί περιχύστε λίγο ελαιόλαδο ή στρώστε αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε τις πένες και έπειτα τη “σάλτσα” σας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύστε με την μπεσαμέλ και έξτρα τυρί της επιλογής σας. Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Συμπερασματικά, οι μακαρονάδες δεν θα πάψουν ποτέ να είναι το αγαπημένο μας φαγητό για πολλούς και διάφορους, προφανείς λόγους. Δοκιμάστε τις παραπάνω συνταγές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, συνοδεύστε τες με το αγαπημένο σας κρασί ή ούζο και χαρείτε τις γαλήνιες, ανέμελες και ξεχωριστές καλοκαιρινές σας στιγμές.
Καλή όρεξη!
Πηγές
https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/healthy/g836/myplate-pasta-recipes/?slide=1
https://www.cookinglight.com/food/recipe-finder/300-calorie-pasta-recipes