Μύδια με γάλα καρύδας: Η νούμερο 1 αφροδισιακή συνταγή στην Ασία - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισσοι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μίσχος λεμονόχορτου, χτυπημένος ελαφρά με την λαβή ενός μαχαιριού
  • 1 κόκκινο τσίλι χοντροκομμένο (αφαιρέστε τους σορούς εάν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κιλά μύδια. καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο, μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα
  • 2 μοσχολέμονα

Παρασκευή

Ζεστάνετε το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή γουόκ (για το οποίο να έχετε καπάκι, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα άλλο από μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το λάδι καρύδας, προσθέστε τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το λεμονόχορτο και το τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Προσθέστε το γάλα καρύδας, αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε την ένταση και σιγοβράστε για περίπου 3 λεπτά, ώστε να μειωθεί λίγο το υγρό. Σε αυτό το σημείο, τσεκάρετε τα μύδια σας: Aν εντοπίσεται κάποια που ήδη έχουν ανοίξει και δεν κλείνιυν σφιχτά μόλις τα ακουμπήσετε ελαφρά, πετάχτε τα γιατί σημαίνει πως δεν είναι φρέσκα. Ανακατέψτε τα μύδια με το γάλα καρύδας και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά, κουνώντας που και που το τηγάνι. Τα μύδια έχουν μαγειρευτεί μόλις το κέλυφος έχει ανοίξει πλήρως. (ΠΡΟΣΟΧΗ, μην τα μαγειρέψετε υπερβολικά γιατί σκληραίνουν). Πετάξτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και περιχύστε με τη σάλτσα ψαριού, το μισό χοντροκομμένο κόλιαντρο και τον χυμό του ενός μοσχολέμονου.

Συνοδέψτε το πιάτο με το υπόλοιπο κόλιαντρο , κόψτε και το δεύτερο μοσχολέμονο για να προσθέσει όποιος επιθυμεί. Ακόμα συνοδέψτε με μια πιατέλ με πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, πρόκολο, λαχανίδα, στρογγυλά φασολάκια.

www.depositphotos.com

 

Article Image cover fromwww.depositphotos.com

 



Source link