Υλικά
- Φέτες ψωμιού
- 2 ντομάτες
- 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
- Μισό κόκκινο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Τοποθετήστε τις σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν από το νερό.
Βήμα 2 Κόψτε και ψήστε λεπτές φέτες ψωμιού.
Βήμα 3 Καθαρίστε το σκόρδο, κόψτε στη μέση και τρίψτε το φρυγανισμένο ψωμί και από τις δύο πλευρές (και την κόρα.)
Βήμα 4 Ψιλοκόψτε το μισό κόκκινο κρεμμύδι.
Βήμα 5 Τυλίξτε το βασιλικό σαν πούρο και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Προσθέστε στην ντομάτα.
Βήμα 6 Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο.
Βήμα 7 Ρίξτε ελαιόλαδο στο ψωμί.
Βήμα 8 Προσθέστε το μείγμα στο κέντρο του ψωμιού.
Βήμα 9 Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ