Υλικά
- 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
- 1 καρότο σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 400 ml ζωμός βωδινού
- 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 18 φύλλα λαζάνια
- 1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φύλλα χοντροκομμένα
Παρασκευή
Ζεστάνετε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον μισό κιμά και τηγανίστε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας για να σπάσετε τυχόν σβόλους. Αδειάστε τον κιμά σε ένα πιάτο και επαναλάβετε τη διαδικασία με ακόμη μισή κουταλιά της σούπας λάδι και τον υπόλοιπο κιμά.
Μόλις πάρει χρώμα το κρέας, σκουπίστε το τηγάνι σας και ζεστάνετε την τελευταία κουταλιά της σούπας λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, οπότε τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό βοδινού και τις ντομάτες και ύστερα βάλτε ξανά τον κιμά στο τηγάνι. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 C (170 C στον αέρα, 5 στο φυσικό αέριο)
Αρχίστε να στήνετε τα λαζάνια σε ένα ταψί φούρνου. Προσθέστε περίπου το ένα τέταρτο του ζουμερού κιμά, απλώνοντας τον στη βάση του ταψιού, ύστερα στρώστε έξι λαζάνια από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία ώσπου να έχετε 4 στρώσεις σάλτσας κιμά και 3 στρώσεις ζυμαρικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κιμάς.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στον φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα λαζάνια. (Θα πρέπει να τρυπήσετε αβίαστα τα λαζάνια).
Ολοκληρώστε με τον φρέσκο βασιλικό.
http://www.depositphotos.com
Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/