Κρεμώδες ριζότο με λουκάνικο και αρακά! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 3 λουκάνικα
  • 175g μπιζέλια
  • 3 κουταλιές βούτυρο (60 γρ.)
  • 120 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1,2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  • 2 κρεμμύδια για στιφάδο, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
  • 500 γρ. ρύζι καρναρόλι
  • Χούφτα μαϊντανό
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Καθαρίστε τα λουκάνικα και κόψτε τα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το λουκάνικο. Στραγγίστε το λίπος (αν υπάρχει) και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2 Ζεσταίνουμε το κρασί μέχρι στο φούρνο μικροκυμάτων ή στη κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να ποτίσει.

Βήμα 3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο μαζί με λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το τσίλι. Ιδρώστε τα υλικά μέχρι μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να ψηθεί. Ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθεί με το βουτυρώδες μείγμα για περίπου δύο λεπτά.

Βήμα 4 Ρίχνουμε το ζεστό λευκό κρασί με το σαφράν στο ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Βήμα 5 Συνεχίστε προσθέτοντας μία κουτάλα ζεστό ζωμό κοτόπουλου κάθε φορά και στη συνέχεια ανακατεύοντας κάθε λεπτό περίπου. Βεβαιωθείτε ότι το ρύζι δεν κολλάει στον πάτο.

Βήμα 6 Μετά από μερικές κουτάλες ζωμό κοτόπουλου, προσθέστε τα κομμάτια κρέατος λουκάνικου.

Βήμα 7 Όταν το υγρό έχει μειωθεί, προσθέστε ακόμα μια κουτάλα ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύετε κάθε λεπτό περίπου.

Βήμα 8 Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Το ρύζι θα αποκτήσει μια κρεμώδης υφή. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 με 25 λεπτά. Εάν έχετε εξαντλήσει όλο το ζωμό και το ρύζι εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, συνεχίστε το μαγείρεμα με περισσότερο ζωμό ή ζεστό νερό. Το ριζότο πρέπει να είναι λίγο υγρό, το πολύ ψήσιμο.

Βήμα 9 Τοποθετήστε τα κατεψυγμένα μπιζέλια σε ένα σουρωτήρι και τοποθετήστε το για λίγα λεπτά μέσα στο ζωμό κοτόπουλου για να ξεπαγώσει και στη συνέχεια προσθέστε το στο ρύζι.

Βήμα 10 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα, το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δοκιμάστε ξανά καρυκεύματα. Αν θέλετε γαρνίρετε ξανά με φύλλα μαϊντανού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες: Ένα πιάτο που τρελαίνει τις αισθήσεις σου

Ριζότο με 2 είδη μανιταριών



Source link