Υλικά
- 2 μπάλες παγωτό βανίλια
- 1 δόση καφέ εσπρέσο (ανά μερίδα)
- 1 κουταλιά της σούπας φιλέ αμύγδαλα
- 1 κουταλιά της σούπας μαρέγκα (προαιρετικό)
- 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε το φιλέ αμυγδάλου σε στεγνό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και αφήστε μέχρι να καβουρδιστούν. Μεταφέρετε γρήγορα σε ένα μπολ για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα κρύο ποτήρι ή ένα φλιτζάνι καφέ, τοποθετήστε δύο μπάλες παγωτό βανίλια.
Βήμα 2 Προετοιμάστε τη μηχανή εσπρέσο σας με φρέσκο καφέ. Τοποθετήστε το παγωτό από κάτω και αφήστε τον καφέ να τρέξει πάνω από το παγωτό.
Βήμα 3 Προαιρετικά, προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto.
Βήμα 4 Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή θρυμματισμένη μαρέγκα. Σερβίρετε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Φτιάξε το δικό σου παγωτό βανίλια, σε μόλις 20 λεπτά
Φιλέτο βοδινού με σος εσπρέσο και κρέμα γάλακτος