Εσπρέσο Αφογκάτο (Παγωτό βανίλια με αληθινό καφέ εσπρέσο, σε 5 μόλις λεπτά) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο (ανά μερίδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας φιλέ αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρέγκα (προαιρετικό)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε το φιλέ αμυγδάλου σε στεγνό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και αφήστε μέχρι να καβουρδιστούν. Μεταφέρετε γρήγορα σε ένα μπολ για να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα κρύο ποτήρι ή ένα φλιτζάνι καφέ, τοποθετήστε δύο μπάλες παγωτό βανίλια.

Βήμα 2 Προετοιμάστε τη μηχανή εσπρέσο σας με φρέσκο καφέ. Τοποθετήστε το παγωτό από κάτω και αφήστε τον καφέ να τρέξει πάνω από το παγωτό.