Η απειλή του κοροναϊού για το Σαλόνι Κινητής Τηλεφωνίας – News.gr


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο στη Βαρκελώνη

Αποχώρηση της νοτιοκορεατικής LG, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κινεζική ΖΤΕ, είναι οι πρώτες από τις αισθητές επιπτώσεις που η ταχέως διαδιδόμενη επιδημία του κοροναϊού έχει προκαλέσει στο κορυφαίο γεγονός για την κινητή τηλεφωνία, το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας (MWC) στη Βαρκελώνη στα τέλη του μηνός.

Η LG που παραδοσιακά καταλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στο Σαλόνι, που φέτος θα διεξαχθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας (MWC), προκειμένου να προφυλάξει την «ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεταίρων και των πελατών της».

Ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας εξηγεί σε ανακοίνωσή του, πως έλαβε την απόφαση τούτη με γνώμονα τη μείωση των κινδύνων «από την έκθεση των εργαζομένων της LG σε διεθνή ταξίδια, που ήδη υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα όσο ο κοροναϊός συνεχίζει να διαδίδεται εκτός των κινεζικών συνόρων». Η εταιρεία τονίζει, πως θα παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα κινητής τηλεφωνίας «σύντομα», σε άλλες συναφείς εκδηλώσεις.

Από την πλευρά της, η ΖΤΕ –που κατασκευάζει μία πλειάδα προϊόντων τηλεπικοινωνίας— ανακοίνωσε πως έχει λάβει «αυστηρά μέτρα πρόληψης, ελέγχου κι ασφάλειας» ενώπιον του κινδύνου διάδοσης του κοροναϊού, που στην Κίνα έχει σκοτώσει ήδη περίπου 500 ανθρώπους. Τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, που θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις στη Βαρκελώνη, «θα πρέπει να τεθούν σε απομόνωση στην Ευρώπη τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του ΜWC, δηλ. για διάστημα που ισοδυναμεί με την περίοδο επώασης του ιού.

Το περίπτερο της κινεζικής εταιρείας και τα μηχανήματα θα απολυμαίνονται καθημερινά και το προσωπικό που θα παρουσιάζει τα προϊόντα, δεν θα προέρχεται από την Κίνα, αλλά κυρίως από την Ευρώπη, ενώ όσοι θα φθάσουν από την Κίνα, δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα για περίπου δύο εβδομάδες προ της αναχώρησής τους. Η ΖΤΕ είχε παρουσιάσει πέρυσι στη Βαρκελώνη το πρώτο τηλέφωνό της συμβατό με το νέο δίκτυο 5G και για φέτος έχει ανακοινώσει νέα καινοτόμα προϊόντα.

Η οργανώτρια αρχή του Σαλονιού, ο όμιλος GSMA, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, πως «συνεχίζει να αξιολογεί τις δυνητικές επιπτώσεις από τον κοροναϊό» στη διοργάνωση και τονίζει πως έχει «ήδη λάβει πολλά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την διάδοση του ιού και εξακολουθεί να τα εφαρμόζει τακτικά». Πάνω από 150.000 άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο αναμένεται να παραστούν στο Σαλόνι Κινητής Τηλεφωνίας φέτος.

Σχετικά Tags

κοροναϊός Βαρκελώνη Κινητή τηλεφωνία

Source link