Ο Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «σωσία» του από την Τεχνητή Νοημοσύνη – News.gr


Ο Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον «σωσία» του από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε να τα χάνει για λίγο, μπερδεύοντας τα λόγια του, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

Ο «σωσίας» βρήκε την ευκαιρία να θέσει μια ερώτηση στον Πούτιν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου όπου δεκάδες πολίτες απ’ όλη την χώρα είχαν συνδεθεί με τον πρόεδρο μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, γεια σας, είμαι φοιτητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Θέλω να ρωτήσω, είναι αλήθεια ότι έχετε πολλούς σωσίες;», ρώτησε ο σωσίας, προκαλώντας τα γέλια του κοινού στην αίθουσα με τον Πούτιν στη Μόσχα.

«Και επίσης: Πώς βλέπετε τους κινδύνους που φέρνουν στη ζωή μας η τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα;»

Η ερώτηση προκάλεσε έναν σπάνιο δισταγμό από τον Πούτιν, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην τέταρτη ώρα που δέχονταν ερωτήσεις στη μαραθώνια αυτή συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπω ότι μπορεί να μου μοιάζεις και να μιλάς με τη φωνή μου. Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα ότι μόνο ένα άτομο πρέπει να μου μοιάζει και να μιλάει με τη φωνή μου, και αυτό θα είμαι εγώ», είπε.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου σωσίας, παρεμπιπτόντως», συμπλήρωσε ο Πούτιν ως εκ των υστέρων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, υπήρξαν επανειλημμένες εικασίες, ιδίως στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Πούτιν έχει έναν ή περισσότερους σωσίες που τον καλύπτουν σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις του λόγω υποτιθέμενων προβλημάτων υγείας. Το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου είναι άριστη.

Σχετικά Tags

Βλαντιμίρ Πούτιν Τεχνητή Νοημοσύνη

Source link