Η αναβάθμιση με τεχνητή νοημοσύνη που φέρνει η Microsoft στα Windows 11 – News.gr


Η νέα δοκιμαστική έκδοση προσθέτει το Windows Copilot, μια νέα προσωπική βοηθό τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT

Η Microsoft ετοιμάζεται για μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις των Windows 11 μέχρι σήμερα και έτσι ξεκίνησε να δοκιμάζει με τα μέλη του προγράμματος Windows Insider, το Preview Build 23493, που φέρνει πολλά αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά, όπως μια νέα τεχνητή νοημοσύνη εντός του λειτουργικού συστήματος και μια λειτουργία που οι χρήστες ζητούσαν χρόνια.

Σύμφωνα με το unboxholics.com, η νέα αυτή δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 προσθέτει το Windows Copilot, μια νέα προσωπική βοηθό τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT. Το Windows Copilot είναι προσβάσιμο μέσω ενός ειδικού κουμπιού στη γραμμή εργασιών και έχει ως στόχο να βελτιώσει την παραγωγικότητα των χρηστών. Μεταξύ άλλων μπορεί να κάνει περίληψη του περιεχομένου που προβάλλεται σε εφαρμογές, να το επαναδιατυπώνει ή να το εξηγεί.

Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν διάφορες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των ρυθμίσεων ή της εκτέλεσης συγκεκριμένων εντολών. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει “προσάρμοσε τις ρυθμίσεις μου ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ” και η AI θα κλείνει τις ειδοποιήσεις, θα ενεργοποιεί το dark mode και θα αλλάζει τη διάταξη των παραθύρων. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Windows Copilot και πατώντας τον συνδυασμό WIN + C, ο οποίος θα εμφανίζει την πλαϊνή μπάρα της AI στην δεξιά πλευρά της οθόνης.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό σε αυτό το update είναι η ενσωματωμένη υποστήριξη για πασίγνωστους τύπους αρχείων όπως .rar, .tar, .7z και άλλα. Οι χρήστες μπορούν πλέον απλά να κάνουν δεξί “κλικ σε οποιοδήποτε τέτοιο αρχείο και να εξάγουν το περιεχόμενό του σε οποιονδήποτε φάκελο της συσκευής τους. Ομοίως, οι χρήστες μπορούν να κάνουν “κλικ” σε φακέλους ή αρχεία και να τα συμπιέσουν στις υποστηριζόμενες αυτές μορφές. Έτσι, δε χρειάζεται πλέον η εγκατάσταση τρίτων προγραμμάτων, όπως το WinRAR ή το 7-Zip.

Το πάνελ για τις ρυθμίσεις της έντασης ήχου έχει επίσης ενημερωθεί. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον να αλλάζουν άμεσα την ένταση του ήχου για συγκεκριμένες εφαρμογές, χωρίς να επηρεάζουν τις άλλες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν ή απενεργοποιήσουν άμεσα το Windows Sonic και τις άλλες 3D Audio τεχνολογίες. Μάλιστα, έχει προστεθεί και η νέα συντόμευση πληκτρολογίου WIN + CTRL + V για το άμεσο άνοιγμα του πάνελ της έντασης του ήχου.

Τέλος, τα Snap Layouts γίνονται ακόμη πιο έξυπνα και πλέον θα προτείνουν στους χρήστες διατάξεις προγραμμάτων που μπορεί να τους είναι χρήσιμες.

Σχετικά Tags

Windows 11 Microsoft

Source link