Επιστρέφει ο Σαμ Άλτμαν στην OpenAI ως επικεφαλής της – News.gr


Σχεδόν 700 από τους 770 εργαζομένους της OpenAI είχαν απειλήσει να παραιτηθούν

Η OpenAI ανακοίνωσε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας την επιστροφή του επικεφαλής της συνιδρυτή της Σαμ Άλτμαν, μερικές ημέρες μετά την απόλυσή του από τη νεοφυή αυτή εταιρία, δημιουργό του ChatGPT.

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για να επιστρέψει ο Σαμ στην OpenAI ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» με αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, καθώς θα περιληφθούν σ’ αυτό ο πρώην συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce Μπρετ Τέιλορ, ο πρωην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λάρι Σάμερς και ο διευθύνων σύμβουλος της Quora Άνταμ Ντ’ Άντζελο, εξήγησε η OpenAI σε μήνυμά της που ανήρτησε λίγο μετά τις 22:00 χθες, Τρίτη, το βράδυ στην Καλιφόρνια (σήμερα στις 08:00 ώρα Ελλάδας).

«Επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας στο διάστημα αυτό», εξήγησε η επιχείρηση σ’ αυτό το μήνυμα.

Ο Σαμ Άλτμαν, την πρόσληψη του οποίου είχε ανακοινώσει η Microsoft προχθές, Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την απόλυσή του από την OpenAI, υποστήριξε από την πλευρά του πως έχει τη στήριξη του Σάτια Ναντέλα, του επικεφαλης της Microsoft, για να επιστρέψει επικεφαλής της OpenAI.

«Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και με την υποστήριξη του Σάτια, βιάζομαι να επιστρέψω στην OpenAI και να οικοδομήσω μια σταθερή σύμπραξη» με τη Microsoft, έγραψε ο Άλτμαν στο X.

Τη Δευτέρα, ο πρώην επικεφαλής της Twitch Έμετ Σίαρ είχε μάλιστα ανακοινώσει πως δέχθηκε να αναλάβει προσωρινά τη θέση του επικεφαλής της OpenAI.

Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύθηκε από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 700 από τους 770 εργαζομένους της OpenAI είχαν απειλήσει να παραιτηθούν, αν δεν επέστρεφε ο 38χρονος Σαμ Άλτμαν.

Σχετικά Tags

ChatGPT Microsoft Τεχνητή Νοημοσύνη

Source link