Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάς το λάπτοπ στα πόδια σου – News.gr


Τι πρέπει να προσέχεις

Μια από τις πιο κλασικές συνήθειες που έχουν πολλοί όσον αφορά τον υπολογιστή τους είναι να τον παίρνουν μαζί στον καναπέ ή το κρεβάτι τους και να γράφουν ή να σερφάρουν εκεί. Κι όμως εδώ κρύβεται ένα μεγάλο λάθος. Είναι ότι ακουμπούν το λάπτοπ στα πόδια τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, καλό είναι να σταματήσεις.

Πρόκειται για τον όρο του Τoasted Skin Syndrome (σύνδρομο “ψημένου” δέρματος). Έρευνες που έκανε ομάδα του Eastern Virginia Medical School στις ΗΠΑ, για να περιγράψει τις συνέπειες που έχει στο δέρμα αυτή η τακτική έδειξε ότι όντως υπάρχει κίνδυνος.

Αν κρατάς το λάπτοπ για περισσότερες από δύο ώρες στα πόδια, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μακροχρόνια θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαρές βλάβες που ίσως οδηγήσουν ακόμα και σε σοβαρές νόσους.

Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι η θερμότητα που εκπέμπει η μπαταρία του φορητού υπολογιστή φτάνει ακόμα και τους 52 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη κι αν η διάρκεια του φορητού υπολογιστή είναι μικρή, η θερμότητα αυτή μπορεί να γίνει απλώς ενοχλητική. Αν ωστόσο κάνεις καθημερινή χρήση το δέρμα, που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα, είναι πιθανό να αρχίζει να αποχρωματίζεται και να παθαίνει ζημιά.

Να προτιμάς να ακουμπάς πάντα το λάπτοπ σε κάποιο τραπεζάκι ή ειδική βάση…

Σχετικά Tags

laptop υπολογιστής

Source link