Γεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί (Ιταλική συνταγή) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 4 μεγάλες κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 300 γραμμάρια κιμά
  • ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι μαγειρεμένο (κρύο)
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Βήμα 2 Κόψτε τις πιπεριές κάθετα στη μέση και βγάλτε τους σπόρους και τις μεμβράνες. Ρίξτε ελαιόλαδο μέσα και έξω, τοποθετήστε σε λαδόκολλα στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά στους 200 ° C. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει.

Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και ρίγανη και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει.

Βήμα 4 Σε ξηρό τηγάνι, προσθέστε τα κουκουνάρια και ψήστε μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν.