Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 6 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο
δεντρολίβανο (ή ½ κουταλάκι ξηρό) - 3 κλαδάκια φρέσκο
θυμάρι - ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 1½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλο
- Μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε και χωρίστε σε ομοιόμορφους κύβους τις πιπεριές.
Βήμα 2 Κόψτε τα κοτόπουλα σε μικρές μπουκίτσες, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και αλεύρι.
Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με υψηλή φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι είναι έτοιμο προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το σε ζεστό μέρος.
Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγο περισσότερο ελαιόλαδο και ρίξτε τις πιπεριές σε κύβους. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν γι απερίπου 2 λεπτά.
Βήμα 5 Επιστρέψτε το κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του, προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Μαγειρέψτε άλλα λίγα λεπτά και στη συνέχεια σβήστε με το κρασί. Συνεχίστε προσθέτοντας το ξίδι βαλσάμικο και τον ζωμό κοτόπουλο. Ελέγξτε για αλάτι και πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Βήμα 6 Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου η σάλτσα έχει μια ωραία υφή.
Βήμα 7 Για έναν ωραίο συνδυασμό, σερβίρετε μαζί με ένα πιλάφι.