Μια γευστική όσο και εύκολη συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για τους λάτρεις των θαλασσινών και μπορεί να γίνει το κυρίως πιάτο.
H ενεργειακή του απόδοση δεν είναι υψηλή και παρότι προέρχεται κατά το ήμισυ από λίπος, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως από το ελαιόλαδο.
Λόγω του πορτοκαλιού, είναι μια συνταγή πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ το ελαιόλαδο είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική δράση του και σε συνδυασμό με το σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο το οποίο υπάρχει σε σημαντική περιεκτικότητα, προσφέρει ισχυρή προστασία στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.
Υλικά (για 1 μερίδα)
- 1 φύλλο μαρουλιού
- 50γρ. γαρίδες
- 1 πορτοκάλι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα
- λίγο από ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το μαρούλι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Αναμειγνύετε τις γαρίδες με το μαρούλι. Ξεφλουδίζετε και κόβετε το πορτοκάλι, ψιλοκόβετε τον καρπό του και τον προσθέτετε στις γαρίδες.
Ανακατεύετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι σε μια σος την οποία προσθέτετε στις γαρίδες. Σερβίρετε είτε ως ορεκτικό με λεπτές φρυγανιές σίκαλης είτε ως κυρίως με μακαρόνια ή ρύζι.
Από την Επιστημονική Ομάδα του διαιτολόγου – διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου
www.nutrimed.gr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Σπαράγγια με γαρίδες. Μια φανταστική συνταγή με πολλά οφέλη, λίγες θερμίδες και αντιοξειδωτική δράση!
Η συνταγή της ημέρας: Η σούπα που θα ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό σου!
Η ελαφριά συνταγή για μια πικάντικη σούπα. Πώς θα την πετύχεις;