Υλικά
- 6 – 8 αμπελόφυλλα (μπορείτε να τα αγοράσετε σε ρολά από σούπερ μάρκετ)
- 200 γρ. φέτα της επιλογής σας
- Ξύσμα λεμονιού
- Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πιπέρι
- Espelette (ή τσίλι)
- 4 κλωναράκια ρίγανη
Παρασκευή
Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέστε τα αμπελόφυλλα για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφαιρέστε τα και προσθέστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Στεγνώστε τα και τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα αστέρι.
Βήμα 2 Τοποθετήστε τη φέτα ακριβώς στο κέντρο και προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το τσίλι και το ελαιόλαδο.
Βήμα 3 Διπλώστε ένα φύλλο τη φορά μέχρι να τυλιχτεί πλήρως.
Βήμα 4 Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ