Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνια αποξηραμένα ρεβίθια
- 1 ½ λεμόνια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ ταχίνι
- Αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- ½ -1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- ½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)
Παρασκευή
Βήμα 1 Εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα ρεβίθια, θα πρέπει να τα μουλιάσετε όλη τη νύχτα. Αδειάστε 1½ φλιτζάνι ρεβίθια σε ένα δοχείο με νερό και αφήστε το όλη τη νύχτα.
Βήμα 2 Την επόμενη μέρα, στραγγίζετε τα υγρά, βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 90 λεπτά.
Βήμα 3 Μόλις ψηθούν, στραγγίζουμε με νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 4 Για να φτιάξετε το χούμους, χρησιμοποιήστε είτε μαγειρεμένα ρεβίθια είτε ρεβίθια σε κονσέρβα. Προσθέστε είτε τα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τo χυμό από 1 ½ λεμόνι, ταχίνι, σκόρδο, πιπέρι καγιέν, γιαούρτι και τα τρία τέταρτα του ελαιολάδου. Χτυπήστε στον επεξεργαστή τροφίμων για περίπου ένα λεπτό.
Βήμα 5 Ρίξτε μια καλή ποσότητα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε καπνιστή πάπρικα. Σκορπίζουμε λίγα βρασμένα ρεβίθια για γαρνίρισμα και ένα φύλλο μαϊντανού.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ