Υλικά
- 2 μεγάλα κομμάτια σολομού ( χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα )
- ½ φλιτζάνι φρυγανιές
- 1 ολόκληρο λεμόνι
- 1 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 110 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.
Βήμα 2 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ), προσθέστε τις φρυγανιές, το πλυμένο και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα φύλλα μαϊντανού, τη μουστάρδα, 55 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο (το ήμισυ της ποσότητας), αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού. Χτυπήστε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3 Καρυκεύστε το ψάρι με αλάτι και στις δύο πλευρές, κόψτε τυχόν κομμάτια λίπους στα άκρα.
Βήμα 4 Σε ένα τηγάνι με υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού, με το δέρμα προς τα πάνω. Γυρίστε από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Να είστε πολύ γρήγοροι, δεν θέλετε να μαγειρέψετε τα ψάρια, απλά μια γρήγορη καύση. Τα υπόλοιπα θα γίνουν στον φούρνο.
Βήμα 5 Αφήστε τα ψάρια στο τηγάνι και απλώστε από πάνω τους το μείγμα βοτάνων. Χαράξτε προσεκτικά με ένα πιρούνι.
Βήμα 6 Μειώστε το φούρνο στους 200 ° C και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά.
Βήμα 7 Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρέστε από το φούρνο και τοποθετήστε το τηγάνι στη κουζίνα Μεταφέρετε τα ψάρια σε ζεστά πιάτα.
Βήμα 8 Ζεσταίνετε ξανά το ίδιο ταψί σε υψηλή φωτιά, (αν υπάρχει πολύ λάδι, αλλάξτε το) και στη συνέχεια προσθέστε τη κάπαρη, τηγανίστε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού. Γυρίστε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο (μη λιωμένο) στο τηγάνι και ανακινήστε το τηγάνι έτσι ώστε η σάλτσα να δέσει με το πλέον λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 9 Ρίχνουμε τη σάλτσα στο πλάι του ψαριού και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:
Δείτε σχετικά άρθρα:
Κοτόπουλο με βότανα και Μιλανέζικη σάλτσα!!!