Εσείς θα μένατε σε μία σχέση χωρίς σεξ; - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


 

Η αλήθεια είναι πως η συχνότητα με την οποία τα ζευγάρια κάνουν σεξ διαφέρει. Οι παράγοντες που το καθορίζουν αυτό είναι πολλοί και αλληλοεξαρτώμενοι από πολλά άλλα πράγματα!

Δεν είναι απαραίτητο οι σχέσεις μας να είναι  ρομαντικές και κατά τα άλλα αξιοζήλευτες, όπως στις ταινίες. Αρκεί εμείς να νιώθουμε ποθητοί μέσα σε μία σχέση, αλλά και συναισθηματικά και σωματικά ικανοποιημένοι. Αυτό επιτυγχάνεται διαφορετικά σε κάθε ζευγάρι, εφόσον η συχνότητα και η ποιότητα της σεξουαλικής πράξης διαφέρει.

Είναι άλλα τα πράγματα που μπορεί να «φτιάξουν» εσάς στο κρεβάτι και άλλα αυτά που μπορεί να ερεθίζουν τους κολλητούς σας. Με λίγα λόγια αποφύγετε τις άσκοπες και χωρίς όφελος συγκρίσεις που το μόνο που δύνανται να σας προσφέρουν είναι άνευ λόγου και αιτίας απογοήτευση.

Ωστόσο εάν εσείς δεν απολαμβάνετε το σεξ και τη συχνότητα με την οποία επιδίδεστε σε αυτό με τον σύντροφό σας, τότε είναι σοφό να αναρωτηθείτε τι πάει λάθος! Είστε εσείς που έχετε χάσει το ερωτικό σας ενδιαφέρον ή ο σύντροφό σας; Για να απαντήσετε στο ερώτημα εάν μπορείτε να παραμείνετε σε αυτή τη σχέση, αναρωτηθείτε τι προκαλεί την δυσαρέσκειά σας!

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια

 

Ένα μωρό πάντα φέρνει χαρά σε ένα ζευγάρι, υπό την προϋπόθεση πάντα πως ήταν από κοινού επιλογή του ζευγαριού. Το σώμα της γυναίκας κατά την διάρκεια της κύησης αλλά και μετά τον τοκετό αλλάζει, οι ορμόνες πυροβολούν την ψυχική της ισορροπία και η φροντίδα του βρέφους δεν της αφήνει ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Εξάλλου υπάρχει και η επιλόχειος κατάθλιψη που επηρεάζει την ψυχολογία και των δύο νέων γονέων και ρίχνει στα τάρταρα την σεξουαλική επιθυμία.

Δεδομένων αυτών είναι απολύτως φυσιολογικό η σεξουαλική επιθυμία να μειώνεται και το σεξ να περιορίζεται. Αν οι δύο σύντροφοι δεν επικοινωνήσουν την έλλειψη σεξ στην σχέση τους, μπορεί αυτή να κρατήσει και χρόνια. Το παν είναι οι δύο αυτοί νέοι γονείς να κατανοήσουν τι τους λείπει και να καταλάβουν πως πρέπει να φροντίσουν και για την δική τους ψυχική υγεία!

Ο πόθος για κάποιον τρίτο

 

τριτο ατομο στη σχεση

Μέσα σε μία μακροχρόνια σχέση πολλές φορές έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιούμε πως έχουμε χάσει το ενδιαφέρον μας για τον κάποτε πολυπόθητο σύντροφό μας. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί έχει αλλάξει η εξωτερική του εμφάνιση ή γιατί εμείς βαρεθήκαμε να τρώμε κάθε εβδομάδα φακές. Ένας ακόμη λόγος μπορεί να είναι η απροθυμία του συντρόφου μας να μας ικανοποιήσει σεξουαλικά τα δικά μας θέλω. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ζευγάρι απομακρύνεται και συνήθως οδηγείται στην εύρεση ατόμων που τον έλκουν πολύ περισσότερο από τον σύντροφό του. Άρα δεν ενδιαφέρεται πλέον να αναζητήσει το σεξ μέσα στη σχέση.

Η απιστία

Η απιστία είναι από τα πράγματα που μπορεί να πληγώσουν τους ανθρώπους ανεπανόρθωτα. Χάνεται η εμπιστοσύνη και μαζί της λένε οι ειδικοί χάνεται και η επιθυμία για σεξ. Η οικειότητα έχει χαθεί, η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί, οι άμυνες και ο εγωισμός είναι στα ύψη και η απορία για το τι οδήγησε τον σύντροφό μας στην απιστία είναι δυνατοί να μειώσουν την σεξουαλική επιθυμία μέσα σε μία σχέση.

Η επιλογή ενός συντρόφου ζωής

 

συντροφος ζωης

Όσο περίεργο και αν ακούγεται σε κάποιους, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που από την αρχή της σχέσης τους δεν δίνουν προτεραιότητα στο σεξ. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά αναζητούν έναν σύντροφο ζωής, έναν συνοδοιπόρο, και όχι κάποιον για να μοιράζονται σεξουαλικές φαντασιώσεις. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο το σεξ και σίγουρα δεν το κατατάσσουν στα θεμελιώδη βασικά συστατικά μίας σχέσης. Εάν και οι δύο πλευρές είναι σύμφωνες με αυτό και είναι αποφασισμένο από κοινού, έχει καλώς. Αντίθετα ο σύντροφος που βλέπει έτσι την σχέση εν αγνοία του συντρόφου του θα πρέπει να επικοινωνήσει στο άλλο του μισό πως νιώθει. Έτσι η ειλικρίνεια θα βοηθήσει και τους δύο να καταλάβουν τι ζητάνε από τη σχέση τους!

Το σεξ δημιουργεί συναισθηματικό δέσιμο

συναισθηματικο δεσιμο

Το σεξ είναι η πιο προσωπική πράξη μεταξύ ενός ζευγαριού. Είναι αυτό που δημιουργεί συναισθηματικό δέσιμο με το άτομο που μοιραζόμαστε την εμπειρία. Είναι μία μοναδική στιγμή έκφρασης του πόθου που μας διακατέχει για ένα άλλο άτομο. Είναι έκρηξη συναισθημάτων, ευτυχίας και χαράς. Αυτό που είπαμε και παραπάνω είναι πως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να καθορίσουμε τις επιθυμίες μας! Αυτή η επιθυμία δεν μετριέται και δεν είναι ίδια για όλους.

Η φύση μας έπλασε διαφορετικούς και αυτό είναι η μαγεία! Η ευτυχία μας διαφέρει και εξαρτάται από τις πολύ προσωπικές ανάγκες που έχουμε σαν άτομα! Άλλοι επιλέγουν μα θέσουν το σεξ ως πρωτεύον στοιχείο της σχέσης τους, τόσο σημαντικό που χωρίς αυτό να μην μπορεί να υπάρξει σχέση. Άλλοι πάλι αρέσκονται στο να έχουν μία πιο ουσιαστική σχέση αγάπης και συντροφικότητας και δεν ενδιαφέρονται τόσο για την σεξουαλική πράξη. Υπάρχουν και τα ζευγάρια που επιλέγουν να έχουν ανοικτές σχέσεις και να μοιράζονται σεξουαλικές εμπειρίες με πολλαπλούς παρτενέρ για να κρατήσουν έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον τους!

Που καταλήγουμε; Μα φυσικά πως το σεξ είναι μία άλλη ιστορία, που ο καθένας την διηγείται με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την συχνότητα και την ποιότητα του σεξ είναι στο χέρι σας να το αλλάξετε! Μιλήστε στο σύντροφό σας, προσπαθήστε να του επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας, αλλά και να αντιληφθείτε τις δικές του. Η ειλικρίνεια είναι μεγάλη ανακούφιση αλλά και η ασφαλέστερη οδός για να είστε ευτυχισμένοι!

 

 

 

 

 Source link