Υλικά
- 1 μικρό κασεδάκι ελληνικό γιαούρτι ή αλλιώς 160γρ. (Πλύνετε το δοχείο και χρησιμοποιήστε το για τις παρακάτω μετρήσεις.)
- 3 ολόκληρα αυγά
- 2 κεσεδάκια από το γιαούρτι λευκή ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι φυτικό λάδι
- 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα από πάνω
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Βήμα 1 Προσθέστε το περιεχόμενο ενός κεσέ γιαουρτιού σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 2 Προσθέστε τρία ολόκληρα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Βήμα 3 Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι, το φυτικό λάδι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4 Σε μια φόρμα κέικ της επιλογής σας, ορθογώνια ή στρογγυλή, αλείψτε με λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
Βήμα 5 Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20-45 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει και θα ραγίσει από πάνω, αυτό είναι φυσιολογικό. Τρυπήστε το κέικ στο κέντρο χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι σουβλάκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί.
Βήμα 6 Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο και σερβίρετε ζεστό για μεγαλύτερη απόλαυση.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Απολαυστικά churros με σοκολάτα!