Λευκά φασόλια με σκόρδο και δεντρολίβανο (Νηστίσιμο πιάτο) - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 375 γραμμάρια ξηρά λευκά φασόλια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κλαδάκι δεντρολίβανου (ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο)
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού όξινο ανθρακικό άλας (προαιρετικό)
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Αδειάστε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι και πλύνετε καλά με τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε με τουλάχιστον 4 φορές τον όγκο τους με νερό, θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως και λίγο επιπλέον. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο (όχι έξω).

Βήμα 2 Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε αρκετό φρέσκο ​​κρύο νερό για να τα καλύψετε.

Βήμα 3 Προσθέστε ένα κλαδάκι δεντρολίβανου και ένα κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα. Βράστε τα φασόλια, στη συνέχεια καλύψτε και σιγοβράστε τα απαλά για περίπου 30 λεπτά ή έως ότου τα φασόλια είναι μαλακά.