Υλικά
- 1 κιλό – 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη)
- 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι καγιέν (ή νιφάδες τσίλι)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγια σως με λίγη καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μέλι
- Ένα χέρι γεμάτο φρέσκο θυμάρι (ή ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
- Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε τις φτερούγες κοτόπουλο στη μέση.
Βήμα 2 Μεταφέρετε τα φτερά σε ένα δίσκο μαριναρίσματος.
Βήμα 3 Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας.
Βήμα 4 Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ ή χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη.
Βήμα 5 Τρίψτε τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τις στη μαρινάδα.
Βήμα 6 Πασπαλίστε με πιπέρι καγιέν.
Βήμα 7 Ρίξτε το ξύσμα από ένα ολόκληρο λεμόνι.
Βήμα 8 Προσθέστε το χυμό λεμονιού.
Βήμα 9 Προσθέστε τη σόγια σως με τη καστανή ζάχαρη.
Βήμα 10 Προσθέστε το μέλι.
Βήμα 11 Προσθέστε το θυμάρι.
Βήμα 12 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 13 Μαρινάρετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βήμα 14 Την επόμενη μέρα μεταφέρετε σε ταψί.
Βήμα 15 Ψήνουμε στους 180ºC στο φούρνο για 45 λεπτά (μετά τα πρώτα 25 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τις φτερούγες).
Βήμα 17 Σερβίρουμε με λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ