Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 τυρί Καμαμπέρ
- 1 τυρί Φοντίνα
- 200 γρ. μπέικον
- 2-3 καφέ κρεμμύδια
- 200 γρ. κρεμ φρες
- Μοσχοκάρυδο (φρέσκο τριμμένο)
- 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Μαγειρέψτε τις πατάτες σε αλατισμένο κρύο νερό, μόλις μαγειρευτούν, βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε κρύο νερό για να κρυώσουν λίγο.
Βήμα 2 Κόβουμε μπέικον σε ροδέλες μαγειρεύουμε λίγο μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 3 Κόβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε μαζί με το μπέικον, ανακατεύουμε και ιδρώνουμε το κρεμμύδι πριν αρχίσει να ροδίζει. (Εάν το μπέικον είναι πολύ άπαχο, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο).
Βήμα 4 Σβήστε με λευκό κρασί, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απενεργοποιήστε τη φωτιά, προσθέστε την κρεμ φρες. Ανακατέψτε καλά, αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 5 Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε μεσαίο πάχος.
Βήμα 6 Σε ένα ταψί στο φούρνο, προσθέστε μια στρώση από το μείγμα με το μπέικον, μετά μια στρώση πατάτας και επαναλλάβεται μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Η τελευταία στρόση να είναι πατάτα.
Βήμα 7 Κόψτε το τυρί Φοντίνα σε φέτες και τοποθετήστε το πάνω από τις πατάτες. Κόψτε το καμαμπέρ στη μέση και τοποθετήστε τα δυο μισά ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να ροδίζει.
Βήμα 8 Αφήστε το να κρυώσει 20 λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε με μια τραγανή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα και αλλαντικά όπως καπνιστό ζαμπόν και σαλάμι. Πίνετε ένα δροσερό ξηρό λευκό και ίσως τελειώστε με ένα Génépi!
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Σουφλέ τυριών με μπρόκολο
Σουφλέ με κουνουπίδι και κιμά
Κροκέτες πατάτας με τυρί!!!
Κέικ πατάτας στον φούρνο