Υλικά
- 3 μεγάλα καφέ κρεμμύδια
- ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
- 1 φλιτζάνι παγωμένη σόδα
- 2 φλιτζάνια φρυγανιές
- Αλάτι
- Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Παρασκευή
Βήμα 1 Ζεσταίνετε το τηγάνι σας με λάδι, μέχρι να φτάσει στους 170 ° C και ετοιμάστε τις φρυγανίες σας σε ένα πιάτο και έχετε τις στην άκρη.
Βήμα 2 Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, κόψτε τις άκρες και μετά κόψτε σε ροδέλες. Απορρίψτε τις μικρότερες φέτες και χρησιμοποιήστε τις για μια άλλη συνταγή.
Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανάμιξης, συνδυάστε τα ξηρά συστατικά, το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το πιπέρι Cayenne, τη σκόνη σκόρδου, την αποξηραμένη ρίγανη και το αλάτι.
Βήμα 4 Προσθέστε σιγά-σιγά τη παγωμένη σόδα στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
Βήμα 5 Βυθίστε τους δακτυλίους κρεμμυδιού στο κουρκούτι.
Βήμα 6 Τοποθετούμε τις ροδέλες στο καυτό τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε τα αν μαγειρευτούν άνισα.
Βήμα 7 Τοποθετήστε σε ένα δίσκο χαρτοπετσέτες για να απορροφήσουν το λάδι και σερβίρετε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:
Διαβάστε σχετικές συνταγές
Η αλμυρή… πρόκληση: Onion rings παναρισμένα με πατατάκια!