Σνίτσελ κοτόπουλο παρμεζάνας με σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά
  • 2 ώριμες ντομάτες 
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες πουρέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη 
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Βασιλικός για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
  • 6 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Για τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την ρίγανη. Αφήνουμε να τσιγαριστεί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

Για το κοτόπουλο, παίρνουμε τα στήθη κοτόπουλου, τα ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε πάνω σε μια μεμβράνη. Τα τυλίγουμε και χτυπάμε απαλά με ένα βαρύ αντικείμενο μέχρι να μειωθεί το πάχος τους. Στην συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Για το τραγανό μέρος του κοτόπουλου, σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και τοποθετούμε τα κοτόπουλα και ανακατεύουμε μέχρι να κολλήσει παντού το μείγμα μας. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κοτόπουλα στο μείγμα με τα αυγά και ξανά πίσω στο μείγμα με τις φρυγανιές.

Για το τηγάνισμα, σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε σταδιακά τα κοτόπουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να τηγανιστούν. Όποτε χρειαστεί γυρίζουμε πλευρά.

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε σε κυβάκια την φρέσκια ντομάτα.

Για την λιωμένη μοτσαρέλα, τοποθετούμε σε ένα τηγάνι το τυρί μας, ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει.

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, από πάνω του περιχύνουμε την σάλτσα και την λιωμένη μοτσαρέλα. Όση σάλτσα περισσέψει την σερβίρουμε στα πλάγια του πιάτου, μαζί με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ



Source link