Το σοβαρό πρόβλημα που εντόπισαν οι χρήστες στα μοντέλα Pro και Pro Max – News.gr


Κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για παραβίαση των νόμων κατά των μονοπολίων – «Βουτιά» για τη μετοχή της

Σε μήνυση κατά της Apple προχώρησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον τεχνολογικό κολοσσό ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρεται, στη μήνυση η εταιρεία κατηγορείται για παράνομο μονοπώλιο στην αγορά έξυπνων κινητών, περιορίζοντας σε αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone της και περιορισμό τη δυνατότητας των χρηστών να αλλάξουν συσκευή. Ακόμη, η αγωγή υποστηρίζει, ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί την εμβληματική θέση της στην αγορά, για να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών μηνυμάτων, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικές για τους καταναλωτές ανταγωνιστικές συσκευές. Ακόμη, κατηγορείται ότι αποκλείσει ανταγωνιστικές εφαρμογές πληρωμών από τα κινητά της και εμποδίσει την εξέλιξη εφαρμογών για game streaming.

Η εν λόγω αγωγή, η οποία φέρεται να κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, κλιμακώνει τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν εναντίον των περισσότερων από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ. «Οι καταναλωτές δεν θα έπρεπε να πληρώνουν υψηλότερες τιμές επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς αγώνες» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ. «Αν δεν αλλάξει, η Apple απλά θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο της στα έξυπνα κινητά» είπε ακόμη.

Η μετοχή της Apple διολισθαίνει 3,3%.

Σχετικά Tags

Apple

Source link