Πώς χακάρουν οι επιτήδιοι τις συσκευές μέσω bluetooth – News.gr


Μπορούν να υποκλέψουν σχεδόν τα… πάντα

Στο μικροσκόπιο μπαίνει, πλέον, η ασφλάλεια στην τεχνολογία Bluetooth με τα σύγχρονα ακουστικά πανάλαφρα, διακριτικά, με μεγάλη εμβέλεια να γίνονται αντικείμενα υποκλοπής. Και με τα υπόλοιπα αξεσουάρ τι γίνεται; Με τα ηχεία; Τα μεγαλύτερα δίκτυα αναρωτιούνται.

Ο φόβος αδιανόητος όταν επιστήμονες και μεγάλες ιστοσελίδες grosso modo θα πουν πως τίποτα και κανείς δεν είναι ασφαλής και μάλιστα δεν χρειάζεται καν να κατέβει κάποιο πολύπλοκο λογισμικό. Απλά οι χάκερ μπαίνουν στο ακουστικό και ακούν.

«Ο κίνδυνος είναι σημαντικός», λέει ο Christophe Doche. «Το bluetooth είναι μια από αυτές τις τεχνολογίες που αρχικά σχεδιάστηκε χωρίς μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια». Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για αβλαβή πρόσθετα, όπως ακουστικά.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να στείλουν μέσω Bluetooth που χακάρουν μηνύματα στο κινητό, να μπουν σε ηχεία και ακουστικά ή και στα συστήματα του αυτοκινήτου, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Δεν είναι μία θεωρία συνωμοσίας θα πουν οι ειδικοί και θα θυμίσουν πως η ίδια η Καμάλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τα είχε βάλει με τα ασύρματα ακουστικά της.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ένας γείτονας μπορεί να χακάρει τα ηχεία που είναι συνδεδεμένα με Bluetooth να τα κάνει δικά του ή απλά να τα καταστρέψει.

Ακόμα και οι κατάσκοποι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Bluetooth.

Οι ειδικοί θα συστήσουν προσοχή, όμως πώς να προσέξεις όταν ο κίνδυνος είναι παντού;

Σχετικά Tags

κινητά ακουστικά Bluetooth Χάκερς

Source link