Υλικ
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (παχύρρευστη)
- 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- ½ φλιτζάνι ελβετικό τυρί ή γραβιέρα
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1,4 κιλά πατάτες (περίπου 6 μέτριες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C.
Βήμα 2 Σε ένα μπολ ή σε μια μεγάλη κανάτα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Βήμα 3 Τρίβουμε το ελβετικό τυρί, αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλακτος και κρέμας.
Βήμα 5 Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος και κρέμας. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει απαλά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
Βήμα 6 Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο ταψί, προσθέτουμε το υπόλοιπο υγρό και από πάνω σκορπίζουμε με λίγο τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C.
Βήμα 7 Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Ανακάλυψε ολόκληρη τη συνταγή εδώ