Με τι να συνοδεύσω το ψάρι μου; Με λαχανικά ή άγρια χόρτα;


Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και μιας και τις καθημερινές είναι χρονοβόρο κανείς να μαγειρέψει ψάρι, το Σάββατο και η Κυριακή είναι οι τέλειες ημέρες για να αφιερώσει κάποιος στην προετοιμασία του.

Και το σίγουρο είναι πως με αυτή τη συνταγή αξίζει η αναμονή:

Υλικά

  • 2 ψάρια που κάνουν για ψητό περίπου 1κ. το καθένα (πχ. λαβράκι)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 – 3 κοτσάνια μαϊντανό ή σέλινο
  • 100 μλ. λευκό κρασί
  • πιπεριά κέρατο κομμένη σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο (γιατί το ψάρι αυτό είναι λιπαρό)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC.  Αφού έχετε καθαρίσει καλά το ψάρι, το αλατοπιπερώνετε και μέσα στην κοιλιά, βάζοντας μέσα τον μαϊντανό. Τοποθετείτε το ψάρι στο ταψί με τα λαχανικά τριγύρω. Προσθέτετε το κρασί και στη συνέχεια το ελαιόλαδο.

Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα του ψαριού από το κόκκαλο. Βγάζετε το ψάρι από τον φούρνο και το τοποθετείτε με πολλή προσοχή σε πιατέλα. Συμπληρώνετε την πιατέλα με τα λαχανικά γύρω του ή (καλύτερα) τα τοποθετείτε σε άλλο σκεύος σερβιρίσματος.

Έτσι, θα έχετε άνεση στο καθάρισμα του ψαριού από τα βασικά κόκαλα, στο τραπέζι. Οι εναλλακτικές που προτιμάμε συνήθως είναι το κλασικό λαδολέμονο ή η μαγιονέζα. Εκτός από τα λαχανικά που συνοδεύουν το ψάρι, μπορείτε να συμπληρώσετε με πικρά ή άγρια χόρτα.

Πηγή: cookpad.com/gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

3 tips για να δημιουργήσεις το τέλειο dressing για τη φρουτοσαλάτα σου

Φανταστική συνταγή για κεφτεδάκια – Λες και είναι από ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα!

Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!





Source link