Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι ή 50 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 400 γρ. λουκάνικα
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 ¼ φλιτζάνι ή 300ml κρέμα γάλακτος
- Μακαρόνια λιγκουίνι
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα φλιτζάνι, τοποθετήστε το λευκό κρασί και αφήτσε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Βήμα 2 Τοποθετήστε σε μια καταρόλα με μέτρια φωτιά το νερό για να βράσουν τα μακαρόνια και ρίξτε λίγο αλάτι.
Βήμα 3 Καθαρίστε το λουκάνικο εάν χρειάζεται, καθώς και το πράσο, από το οποίο θα κρατήσετε μόνο το άσπρο μέρος, Ψιλοκόψτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέστε τα κομμάτια του λουκάνικου και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 5 Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το ζουμί από τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 6 Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώστε τη φωτιά.
Βήμα 7 Προσθέστε τα ζυμαρικά στο αλατισμένο βραστό νερό σας και μαγειρέψτε 2 έως 3 λεπτά, λίγο πιο σφικτό από το al dente καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύουν σε τηγάνι.
Βήμα 8 Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σας και ανακατέψτε καλά. Εάν θέλετε την σάλτσα πιο ρευστή, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών. Μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά ακόμη.
Δείτε όλη την συνταγή εδώ: