Υλικά
- Πατάτες (περίπου 6 μεσαίες)
- 200 γραμμάρια μπέικον
- 250 γρ. τυρί τσένταρ
- 3 κρεμμύδια
- ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζάνια κρέμα
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τρίψτε τις χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων με εξάρτημα τρίφτη ή χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη χειρός. Μεταφέρετε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τοποθετήστε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και σφίξτε ενώ πιέζετε για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Βήμα 2 Τοποθετήστε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπολ ανάμειξης και προσθέστε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3 Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Προσθέστε στο μείγμα πατάτας. (ανακατέψτε αργότερα)
Βήμα 4 Ψιλοκόψτε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε στο μείγμα πατάτας.
Βήμα 5 Τρίψτε το τυρί και προσθέστε περίπου τη μισή ποσότητα στο μείγμα πατάτας. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά.
Βήμα 6 Λιπάνετε το ταψάκι με ελαιόλαδο, σε όλες τις πλευρές. Προσθέστε το μείγμα πατάτας και ισιώστε έτσι ώστε να είναι επίπεδο. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο διασφαλίζοντας ότι το φύλλο δεν αγγίζει το μείγμα και τοποθετήστε το στο φούρνο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 ° C.
Βήμα 7 Μετά από 45 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε στο φούρνο άλλα 15 λεπτά στους 180 ° C για 15 έως 20 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Βήμα 8 Αφήστε να κρυώσει 20 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Ταρτιφλέτ: Σουφλέ πατάτας με δυο τυριά
Κροκέτες πατάτας με φρέσκο γιαούρτι και τραγανό μπέικον