Κέικ πρωτεΐνης με σοκολάτα και αμύγδαλα - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Μια πεντανόστιμη εναλλακτική λιχουδιά, μόλις σε 30 λεπτά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι για 6 μερίδες.

Υλικά

  • 120 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 125 γρ. πουρές κάστανο
  • 10 γρ. σκόνη κακάο, συν λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 10 γρ. τριμμένο αμύγδαλο για πασπάλισμα
  • 100 γρ. σοκολάτα (85% κακάο), λιωμένη
  • 2 κουταλιές (60 γρ.) σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
  • 4 αυγά
  • Χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C (160ο C στον αέρα. 4 στο φυσικό αέριο) και καλύψτε μια στρογγυλή φόρμα ψησίματος, διαμέτρου 23 εκ., με αντικολλητικό χαρτί.

Περιχύστε τους χουρμάδες με 150 ml βραστό νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

Τοποθετήστε τους χουρμάδες μαζί με το βραστό νερό που χρησιμοποιήσατε, σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας πουρές.

Στη συνέχεια, προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Αδειάστε τον χυλό στη φόρμα και ψήστε για 20 λεπτά.

Το κέικ θα φουσκώσει στον φούρνο, ωστόσο θα πέσει μόλις κρυώσει.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίστε με κακάο και αμύγδαλο και έτοιμοι για γυμναστήριο, διότι επιστρέφοντας σας περιμένει η καλύτερη πρωτεϊνική λιχουδιά.

 





Source link