Υλικά
- 900 γρ πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ⅔ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (χυμό)
- Φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη
- Φρέσκα κρεμμύδια
- Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Βήμα 1 Ξεφλουδίστε τις πατάτες, και ξεβγάλτε τις με νερό. Προσθέστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά. Στραγγίξτε και κόψτε σε σχήματα μεσαίου πάχους στρογγυλού δίσκου.
Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την ρίγανη και το σχοινόπρασο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε πατάτες και ρίξτε τις σε ομοιόμορφη στρώση. Καλύψτε και ψύξτε όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα ρίγανης.
Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Πανεύκολη ζεστή πατατοσαλάτα με πιπεριές και κρεμμυδάκια!
Πατατοσαλάτα με χταπόδι και κρεμμυδάκι