Η Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική διαδρομή και η μητρότητα


Tο Associated Press εμφανίζει την Έφη Αχτσιόγλου ως την επικρατέστερη στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Γέννημα θρέμμα των Γιαννιτσών, με πρωτιές στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, έγινε Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μόλις στα 31 της χρόνια. Σκληρή στη δουλειά της, τρυφερή μητέρα για τον γιο της που για χάρη του άλλαξε μέχρι και τις μουσικές της προτιμήσεις…

Έφη Αχτιόγλου: H άριστη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά που έγινε διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου

«Δεν ξέρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, εντάξει» είχε δηλώσει αφοπλιστικά στον Alpha η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Από το ποτήρι μέχρι τα χείλη πολλά γίνονται»  λέει η αρχαία παροιμία και οκτώ χρόνια μετά από αυτή τη δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να έχει και η ίδια μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό της. Θεωρείται ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Έφη Αχτσιόγλου έδινε αγώνες πρωτιάς από τα μαθητικά της χρόνια στα Γιαννιτσά. Την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σημαιοφόρος σε γυμνάσιο και λύκειο, αρίστευσε στη Νομική και απέκτησε με άριστα και το μεταπτυχιακό της. Διδάκτορας Εργατικού Δικαίου, δικηγόρος, διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Διευθύντρια στο Γραφείο του Υπουργού Εργασίας, υπουργός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, είναι οι θέσεις που κατείχε και σκιαγραφούν την επιμελημένη διαδρομή της.

Έφη Αχτσιόγλου: Η πολιτική διαδρομή και η μητρότητα

Η ίδια έχει περιγράψει πώς ο Αλέξης Τσίπρας της ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τα ηνία του Υπουργείου Εργασίας. «Μου είπε ότι δεν τα έχουμε πει και ποτέ από κοντά και μου λέει «σε σκέφτομαι γι’ αυτό» και του λέω «πρόεδρε ό,τι νομίζεις και έφυγα».

Η εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και με την ενεργή συμμετοχή της στη Νεολαία του Συνασπισμού. Δηλώσεις της έχουν σχολιαστεί έντονα, όπως ότι «η κανονικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά».

Έντονα είχε σχολιαστεί η εμφάνιση της σε βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, με μια μελανιά στο χέρι της και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της. «Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν για την εξωτερική μου εμφάνιση. Μάλλον δεν έχουν δει ποτέ εργαζόμενη νέα μητέρα από κοντά» απάντησε η ίδια στα σχόλια.

Διευκρίνισε επίσης για την ίδια φωτογραφία στο queen.gr: «Ήμουν με το κινητό και θήλαζα ενώ διάβαζα το νομοσχέδιο».

Κόρη του μάχιμου δικηγόρου Θέμη Αχτσιόγλου και της παιδιάτρου Ροδής Ντιούδη, σήμερα είναι και εκείνη µαµά ενός παιδιού. Ακόμα και οι μουσικές προτιμήσεις της έχουν αλλάξει για χάρη του γιου της.

Η Έφη Αχτσιόγλου λέει πως δεν ασχολείται με την εμφάνισή της

Φαν του Στέφανου Κορκολή, μικρή είχε στο δωμάτιο της, αφίσες του. Ξεσηκώνει συνταγές του Άκη Πετρετζίκη, προτιμά σοκολατούχο γάλα και τυρόπιτα μετά από ένα ξενύχτι και αποκαλύπτει με ποιον βουλευτή θα έβγαινε για ποτό: Με τον βουλευτή του… ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, για τον οποίο δήλωσε: «Είναι φοβερός τύπος, ελπίζω να θέλει και ο Θανάσης».

Η ίδια λέει ότι δεν ασχολείται πολύ με την εμφάνιση της. Πάντως κέρδισε την προσοχή του Δημήτρη Τζανακόπουλου που από σύντροφοι στο κόμμα έγιναν σύντροφοι ζωής και γονείς. Η επιβεβαίωση της σχέσης τους ήρθε από την ίδια, όταν αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό Rise TV, τον Ιούλιο του 2019: «Έχω σχέση με πολιτικό, δεν ξέρετε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο;».

Όσο για τον μεγαλύτερό της φόβο, δήλωσε: «Φοβάμαι, να μην έρθει κάποια στιγμή να μην έχω κάποιον που να με αγαπάει και να με σκέφτεται».

Πηγή: star.gr

Source link