Υλικά
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
- 3 μεγάλες χούφτες τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 300 γρ. ανθότυρο
- Αλατοπίπερο
- 1 ματσάκι βασιλικός, τα φύλλα μόνο, χοντροκομμένα
- 16 κανελόνια
- 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
Παρασκευή
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στου; 180 C (160 C στον αέρα, 4 στο φυσικό αέριο). Ζεστάνεται μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Ανεβάστε τη θερμοκρασία, προσθέστε τον μισό κιμά γαλοπούλας και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, διαλύοντας τυχόν σβόλους με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρέψτε τον κιμά, ώσπου να μην μείνουν ροζ κομματάκια και ύστερα αδειάστε τον σε ένα μπολ. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά γαλοπούλας. Μόλις πάρει χρώμα η δεύτερη δόση, ρίξτε μέσα στο τηγάνι το σπανάκι και ανακατέψτε ώσπου να μαραθεί και έπειτα αδειάστε όλο το μείγμα στο μπολ με την πρώτη δόση του κιμά.
Προσθέστε το ανθότυρο στο μπολ, μαζί με μια γενναία πρέζα αλατοπίπερο και τον μισό βασιλικό και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Με τα δάχτυλα και ένα κουταλάκι του γλυκού, γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα, μην αγχωθείτε για την γέμιση που θα στάξει, διότι θα την χρησιμοποιήσουμε για την σάλτσα.
Μόλις γεμίσουν όλα τα κανελόνια, αδειάστε τη μισή δόση από τις ψιλοκομμένες ντομάτες στη βάση ενός μεγάλου ταψιού και συμπληρώστε με όση γέμιση περίσσεψε ή έσταξε στο γέμισμα. Τοποθετήστε τα κανελόνια στο ταξί και βάλτε από πάνω τους την υπόλοιπη δόση της ψιλοκομμένης ντομάτας.
Ψήστε τα κανελόνια για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε από τον φούρνο και πασπαλίστε με βασιλικό.
www.depositphotos.com
Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/