Φτιάξε τα δικά σου μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα! 4 υγιεινές συνταγές για να διαλέξεις…


Τα μπισκότα βρώμης με μαύρη σοκολάτα είναι μια σούπερ υγιεινή συνταγή ενώ αποτελούν το ιδανικό έδεσμα και για πρωινό και για απογευματινό ως σνακ.

Συνταγή #1

  • 1/2 πλάκα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουβερτούρα σε κομματάκια

Για τα μπισκότα βρώμης, χτυπάμε πρώτα τη μαργαρίνη, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα βάζουμε το μείγμα σε κουταλιές αραιά, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς °C σε αέρα για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Συνταγή #2 

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα βρώμη αλεσμένη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • βανίλια
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια ή σε σταγόνες

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βρώμη, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια με το μαχαίρι ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Για το σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο scoop παγωτού για να βγουν 20 μπισκότα. Η ζύμη απλώνει στο ψήσιμο οπότε αφήνουμε λίγο κενό ενδιάμεσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 160°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να βγουν λίγο τραγανά.

Συνταγή #3

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη άσπρη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C. Όταν βγουν, θα είναι μαλακά μα αφήστε να κρυώσουν πρώτα και μετά βγάλτε τα από το ταψί.

Συνταγή #4

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. κουβερτούρα

Χτυπάω το βούτυρο να αφρατέψει περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα ώσπου να ασπρίσει το μείγμα, γύρω στα 10 λεπτά. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια και το αλεύρι λίγο λίγο. Αφήνω το μίξερ και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Ρίχνω τη κουβερτούρα λιωμένη στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Ζυμώνω να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα και να αποκτήσει το μείγμα ενιαίο σοκολατένιο χρώμα. Καλύπτω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο 1 ώρα. Ανοίγω τη ζύμη με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστό περίπου, κόβω σχήματα που θέλω και ψήνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σε θερμό αέρα στη μεσαία θέση του φούρνου, 150°C 10 – 12 λεπτά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δοκίμασε μια από αυτές τις συνταγές και θα λατρέψεις το μπρόκολο!

Θες κάτι χορταστικό και με λίγες θερμίδες; Ιδού οι καλύτερες συνταγές με τόφου!





Source link