Υλικά
- 800 γρ τυρί ρικότα
- 2 λεμόνια
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ
- 250 γρ. μύρτιλλα
Παρασκευή
Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C
Βήμα 2 Πλύνετε τα λεμόνια και τρίψτε για το ξύσμα.
Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανάμειξης, σπάστε ολόκληρα τα αυγά, προσθέστε τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4 Σε ένα άλλο μπολ ανάμιξης, προσθέστε το τυρί ρικότα, το ξύσμα λεμονιού δύο λεμονιών. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι πατήστε και ανακατέψτε το τυρί.
Βήμα 5 Συνδυάστε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν, (μην το ανακατέψετε υπερβολικά, γιατί πρέπει ακόμη να υπάρχουν κομμάτια τυριού).
Βήμα 6 Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής, αλείψτε γενναιόδωρα ένα ταψί, με λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 7 Προσθέστε τα μύρτιλλα στο μέιγμα, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 ° C. Είναι έτοιμο όταν το πάνω μέρος αρχίσει να γίνεται καφέ, και το κέικ είναι λίγο ελαφρώς ασταθές.
Βήμα 8 Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, αφαιρέστε από το ταψί και για το ντεκόρ, προσθέστε ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε κρύο.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Εσείς έχετε δοκιμάσει cheesecake καρπούζι;
Αν είναι να κάνεις την «αμαρτία», τότε δοκίμασε αυτό το cheesecake