Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Θερμίδες
463
Διατροφική αξία
Το κοτόπουλο Προβηγκίας, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας, διότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά, ωμέγα 3 και υδατάνθρακες.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Αλατοπίπερο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 φιλέτα αντζούγες
- ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
- 1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας
- 20 μαύρες ελιές
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στη μεση και πασπαλίστε τα με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2 Κόψτε το μαϊντανό και τις ελιές και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε. Μαγειρέψτε άλλα 3-4 λεπτά, μόλις καραμελωθεί καλά, αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη σε ζεστό μέρος.
Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι, επιστρέψτε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κομμένο σκόρδο και τις αντζούγιες. Μαγειρέψτε 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σβήστε με λευκό κρασί και σιγοβράστε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν. Προσθέστε το κοτόπουλο, τον πουρέ ντομάτας, τις ελιές σε φέτες και ανακατέψτε καλά. Γευτείτε και ελέγξτε για καρύκευμα, (οι ελιές και οι αντσούγιες είναι πολύ αλμυρές) προσθέστε αλάτι εάν απαιτείται και μετά πιπέρι. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιώστε και ανακατέψτε καλά στη σάλτσα. Επιστρέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο (με τους χυμούς του) στο τηγάνι και ξαναζεσταίνετε στη σάλτσα 30 δευτερόλεπτα καθώς ψιλοκόβετε κάθε κομμάτι. Σερβίρετε αμέσως.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Μπούτια κοτόπουλο με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια και σπανάκι
Κοτόπουλο με σάλτσα από βαλσάμικο, μέλι και βότανα (Μόνο 210 θερμίδες)