Υλικά
- 1 χ 240 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- Αλατοπίπερο
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1/2 κ.γ καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.σ. σάλτσα τύπου Worcestershire (δηλαδή με καρικεύματα)
- Μεγάλες τορτίγιες
- Φύλλα από μαρούλι, άισμπεργκ, ψιλοκομμέννα
- 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. φασόλια μαυρομάτικα, κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 κ.σ. τυρί κότατζ (υγιεινή sour cream)
Παρασκευή
Προθερμάνετε το γκριλ σας στη μεγάλη σκάλα.
Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης, πάνω στο ξύλο κοπής. Στη συνέχεια, ακουμπήστε το κοτόπουλο πάνω στη μεμβράνη και σκεπάστε το με ένα ακόμα μεγάλο κομμάτι μεβράνης.
Με έναν πλάστη, ή κάποιο βαρύ αντικείμενο, κοπανιστέ το κοτόπουλο, μέχρι να φτάσει τουλάχιστον στο μισό του αρχικού του πάχους.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μεμβράνη και αλατοπιπερώστε. Τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι για γκριλ ή σε δίσκο ψησίματος και ψήστε για 4 λεπτά χωρίς να το γυρίσετε.
Στο μεταξύ αναμείξτε την κέτσαπ, την πάπρικα και την σάλτσα τύπου Worcestershire (δηλαδή με καρικεύματα), μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα μπάρμπεκιου. Γυρίστε το κοτόπουλο από την ανάποδη και ψήστε το για ακόμα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αλείψτε το με μια μικρή ποσότητα της σάλτσα που φτιάξατε και ψήστε στο στο γκριλ για ακόμα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
Κόψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μακριές λωρίδες ή κυβάκια. Αλείψτε την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου στις τορτίγιες, προσθέστε το κοτόπουλο, τα φύλλα μαρουλιού, τα φασόλια και το τυρί κότατζ ( που προσδίδει την αίσθηση μιας υγιεινής sour cream).
Τυλίξτε προσεκτικά και έτοιμοι!
Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/