Ζυμαρικά με φρέσκια πέστο βασιλικού! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι βασιλικός (2 φλιτζάνια)
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλεύρι καλαμποκιού (ή κορν φλάουρ)
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 30 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλατοπίπερο
  • 280 γρ. ζυμαρικά fusilli

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό για τα μακαρόνια και μόλις βράσει, προσθέστε αλάτι.

Βήμα 2 Σε ένα στεγνό τηγάνι με δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα φουντούκια και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην αρπάξουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 3 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το κουκουνάρι, τη τριμμένη παρμεζάνα, τις δύο σκελίδες σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο βασιλικό και λίγο αλάτι. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτετε αργά το ελαιόλαδο.

Βήμα 4 Προσθέστε τα ζυμαρικά σας στο βραστό νερό και μαγειρέψτε al dente.

Βήμα 5 Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το νερό και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το μείγμα κορν φλάουρ και ανακατέψτε. Μόλις πήξει, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε όλη τη σάλτσα πέστο και αφήστε τη να σιγοβράσει. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών, μισό φλιτζάνι κάθε φορά για να αραιώσει η σάλτσα.

Βήμα 7 Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε. Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και διάσπαρτα φύλλα βασιλικού. Θα μπορούσατε επίσης να κρατήσετε μερικά κουκουνάρια για την κορυφή.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Παπαρδέλες με προσούτο και φασκόμηλο!



Source link