Το σοβαρό πρόβλημα που εντόπισαν οι χρήστες στα μοντέλα Pro και Pro Max – News.gr


Αναλυτής ανέφερε, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro, εάν δεν αντιμετωπιστεί

Παράπονα από χρήστες των νέων της μοντέλων iPhone 15 για υπερθέρμανση, με ορισμένους πελάτες να ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο από τιτάνιο ζεσταίνεται τόσο πολύ, που δυσκολεύονται να το κρατήσουν στα χέρια τους, αντιμετωπίζει η Apple.

Το φόρουμ του κατασκευαστή των iPhone μεταφέρει σχόλια πελατών σχετικά με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, υποστηρίζοντας ότι τα ακουστικά υπερθερμαίνονται. «Είχα το νέο iPhone 15 Pro και ζεσταίνεται πάρα πολύ, τόσο πολύ που δε μπορώ να το κρατήσω», έγραψε ένας χρήστης. Άλλος έγραψε: «Πονάει το δέρμα μου!!! Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;;». Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο φόρουμ της Apple, που αναφέρουν υπερθέρμανση της σειράς iPhone 15 Pro, με έναν χρήστη να δημοσιεύει μια φωτογραφία του iPhone 15 του δίπλα σε ένα θερμόμετρο, που καταγράφει θερμοκρασία 44 βαθμών Κελσίου. Υπάρχουν επίσης παράπονα στο X και στο Reddit.

Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple στην TF International Securities, είπε ότι οποιοδήποτε ζήτημα υπερθέρμανσης οφείλεται πιθανώς σε «συμβιβασμούς» στη σχεδίαση του τηλεφώνου, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει το βάρος του προϊόντος. Το μοντέλο iPhone Pro έχει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από τιτάνιο, έναν κακό αγωγό θερμότητας, ο οποίος θα μπορούσε να εμποδίσει τη διάχυση της θερμότητας στο ακουστικό. Προηγουμένως, η Apple είχε χρησιμοποιήσει ανοξείδωτο ατσάλι για τα υπερσύγχρονα τηλέφωνά της.

Ο Kuo έγραψε: «Η κύρια αιτία είναι πιθανότερο οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική αποδοτικότητα». Είπε ακόμη, ότι η Apple πιθανότατα θα διευθετήσει το πρόβλημα μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Ο Kuo είπε, ότι το αναφερόμενο πρόβλημα είναι απίθανο να προκλήθηκε από ένα νέο τσιπ που κατασκευασμένο στην Ταϊβάν που χρησιμοποιήθηκε στα μοντέλα Pro.

Ωστόσο, ο αναλυτής ανέφερε, ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Το iPhone 15 ξεκίνησε να πωλείται την περασμένη εβδομάδα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει από 799 λίρες (924 ευρώ) για το βασικό μοντέλο έως 999 λίρες (1.155 ευρώ) για το Pro και 1.199 λίρες (1.387 ευρώ) για το μεγαλύτερο Pro Max. «Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποστολές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της σειράς iPhone 15 Pro», δήλωσε ο Kuo.

Οι σελίδες υποστήριξης πελατών της εταιρείας αναφέρουν ότι οι συσκευές μπορεί να ζεσταθούν όταν ρυθμίζονται για πρώτη φορά, όταν φορτίζονται ασύρματα ή εάν οι πελάτες χρησιμοποιούν εφαρμογές με ένταση γραφικών ή επεξεργαστή, όπως παιχνίδια.

Σχετικά Tags

iPhone 15 Apple

Source link