Το αντίπαλον δέος του Twitter που λανσάρει την Πέμπτη η Μeta – News.gr


Η εφαρμογή εμφανίστηκε στο κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της Apple και συνδέεται με το Instagram

Το αντίπαλον δέος του Twitter, το οποίο παραμένει το κυρίαρχο μέσο για διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης στο διαδίκτυο, έρχεται την Πέμπτη στοχεύοντας να εκτοπίσει την εφαρμογή του Έλον Μασκ.

Τη Δευτέρα η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε την νέα εφαρμογή, που ονομάζεται Threads και συνδέεται με το Instagram. Η εφαρμογή αυτή εμφανίστηκε στο κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της Apple, ώστε οι χρήστες του να το «κατεβάσουν» την Πέμπτη, που θα κυκλοφορήσει. Φαίνεται να μοιάζει σε αρκετά σημεία με το Twitter, με έμφαση στις δημόσιες συζητήσεις, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν άτομα που ήδη ακολουθούν στο Instagram.

Η κίνηση του Ζούκερμπεργκ έρχεται σε μία χρονική στιγμή, όπου ο Έλον Μασκ επέβαλε περιορισμούς στον αριθμό των αναρτήσεων (tweets), που θα μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες, όταν χρησιμοποιούν το Twitter, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη χρήση της πλατφόρμας και απογοήτευσε την πλειοψηφία των χρηστών. Σημειώνεται πάντως, ότι και άλλες πλατφόρμες προσπάθησαν στο παρελθόν να κεφαλαιοποιήσουν τις αδυναμίες του Twitter, όπως το Tumblr, το Nostr, το Spill, το Mastodon and το Bluesky, χωρίς να τα καταφέρουν, αλλά δεν διέθεταν το εκτόπισμα της Meta.

Σχετικά Tags

Meta Threads Twitter

Source link