Τι να κάνεις για να επαναφέρεις τον λογαριασμό σου αν έχει παραβιαστεί – News.gr


Το νέο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας για να βοηθήσει τους χρήστες

Το Instagram εισάγει νέα χαρακτηριστικά για την ασφάλεια των χρηστών και ένα από αυτά σκοπεύει να βοηθήσει αυτούς που τους έχουν χακάρει τους λογαριασμούς.

Αν ο χρήστης δεν έχει πλέον πρόσβαση στο λογαριασμό του, μπορεί να επισκεφτεί το νέο hub όπου θα ερωτηθεί αν το περιστατικό αφορά έναν παραβιασμένο λογαριασμό, αν απλά ξεχάσατε το password, αν πρόκειται για περιστατικό πλαστοπροσωπίας, αν έχετε χάσει τη μέθοδο της πιστοποίησης δύο βημάτων ή αν έχει απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας. Μόλις επιλέξετε ένα από αυτά, θα σας καθοδηγήσει σε μία σειρά βημάτων για να ανακτήσετε το λογαριασμό σας.

Αν κλειδωθείτε λοιπόν έξω από το λογαριασμό σας, μπορείτε να ζητήσετε από δύο Instagram φίλους σας να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας. Οι φίλοι σας θα έχουν 24 ώρες να απαντήσουν στο Instagram και αν επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για εσάς, το Instagram θα επαναφέρει τον κωδικό σας.

Το Instagram δοκιμάζει και άλλα μέτρα για να αποτρέψει το hacking του λογαριασμού σας εξ αρχής.

Αφαιρεί λογαριασμούς που φαίνονται κακόβουλοι, όπως αυτοί που παριστάνουν κάποιους άλλους. Το τεστ λειτουργεί στέλνοντας μία ειδοποίηση στον πραγματικό χρήστη όταν σας ακολουθήσει κάποιος που είναι ύποπτος για πλαστοπροσωπία.

Επιπλέον, θα ξεκινήσετε να βλέπετε το μπλε τικ των επιβεβαιωμένων λογαριασμών σε περισσότερα σημεία πέρα από το προφίλ, όπως στα Stories και στα DMs.

Σχετικά Tags

Instagram Χάκερς

Source link