Τατιάνα Μπλάτνικ: Το συγκλονιστικό συμβάν που τη στιγμάτισε όταν έχασε τον πατέρα της σε νεαρή ηλικία - Το διαζύγιο μετά από 14 χρόνια γάμου με τον πρίγκιπα Νικόλαο και ο αποχωρισμός του τίτλου της «πριγκίπισσας» - Η στενή σχέση που διατηρεί με τη μητέρα της


Η Τατιάνα Μπλάτνικ (Tatiana Ellinka Blatnik) γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1980, στο Καράκας της Βενεζουέλας, από τον Ladislav Blatnik και τη Marie Bierlein. Μεγάλωσε στην Ελβετία μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της, τον Boris, από τη μητέρα τους, αφού ο πατέρας τους πέθανε όταν εκείνη ήταν έξι ετών. Η Τατιάνα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Georgetown με πτυχίο κοινωνιολογίας. Εργάστηκε στη διαφήμιση της Diane von Fürstenberg πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Νικόλαο.

Φιλανθρωπική δράση

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποτελεί συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το τμήμα, που αποτελείται από νέα ηλικιακά μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έχει σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών και δράσεων για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στην προετοιμασία συσσιτίων για άπορες οικογένειες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

Είναι, επίσης, μέλος του Ιδρύματος Walkabout, που σκοπό έχει την αρωγή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, και ευεργέτης του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Το συγκλονιστικό συμβάν που τη στιγμάτισε όταν έχασε τον πατέρα της σε νεαρή ηλικία

Όταν ήταν μικρή, η Τατιάνα ήρθε αντιμέτωπη με ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που πραγματικά την στιγμάτισε. Ειδικότερα, στην ηλικία των 7 ετών, έχασε τον πατέρας της, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Κανείς δεν της είπε τι ακριβώς συνέβη, αντιθέτως προσπάθησαν να αποφύγουν την αποκάλυψη της αλήθειας, λέγοντάς της ότι απλώς έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας παθολογικών αιτιών.

Έμαθε την πραγματική αιτία του θανάτου του πατέρα της όταν ήταν 14 ετών. Δηλαδή έμαθε ότι αυτοκτόνησε και όπως ήταν φυσικό ήταν αδύνατο να πιστέψει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, όπως έχει πει η ίδια, μέχρι να μπει στην ηλικία των 20, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να δεχθεί το γεγονός.

Χαρακτηριστικά είχε πει: «Δεν το γνώριζα μέχρι την ηλικία των 14 και αυτό έγινε όταν ήμουν 7. Αλλά το να μπορώ να μιλήσω πραγματικά ανοιχτά για αυτό, θα έλεγα ότι έγινε στα 20 μου. Πήγα στο Πανεπιστήμιο και έγραψα την πτυχιακή μου εργασία στην Κοινωνιολογία με θέμα την αυτοχειρία. Πολύ “ευχάριστο”, το ξέρω. Οπότε ήμουν ανοιχτή με αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ακόμα υπάρχει τόση ντροπή για αυτό».

Η γνωριμία, ο αρραβώνας και ο γάμος με τον πρίγκιπα Νικόλαο

Η Τατιάνα γνώρισε τον Νικόλαο το 2003 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Οι δυο τους ανέπτυξαν σχέση, με την Τατιάνα να βρίσκεται επίσημα δίπλα στον Νικόλαο τα επόμενα χρόνια. Το 2004, τον συνόδευσε στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας και πανηγύρισε μαζί του την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την Ελλάδα.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο.

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες, στις 25 Αυγούστου 2010, με την παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Σημαντικές παρουσίες στον γάμο ήταν η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, ο Χάακον, Διάδοχος Πρίγκιπας της Νορβηγίας και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος, Διάδοχος Πρίγκιπας της Ολλανδίας. Μάλιστα, τότε ο γάμος τους έμεινε γνωστός ως “Mamma Mia, with aristocrats”.

Το διαζύγιο μετά από 14 χρόνια γάμου με τον πρίγκιπα Νικόλαο

Η ανακοίνωση για το διαζύγιο του ζευγαριού είχε ως εξής:

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους.

Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας.

Γραφείο πρώην Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος».

Η Τατιάνα

Είναι λάτρης της φύσης και της υγιεινής ζωής, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο Breath Hellas, μια ΜΚΟ για πνευματική και σωματική υγεία και ευεξία. Λατρεύει την απλότητα και τη φυσικότητα και απολαμβάνει να γειώνεται περπατώντας ξυπόλυτη στη φύση.

Με μία ματιά στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μπορούμε να δούμε ακριβώς όλα αυτά που της αρέσουν και απολαμβάνει.

Η τρυφερή και στενή σχέση με τη μητέρα της

Mε τον αδερφό της Boris

Source link