Υλικά
- 1 μικρό καφάσι ντοματίνια
- 1 αυγό (μόνο κρόκος)
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Μερικά κλαδάκια θυμάρι
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- 2 ή 3 πολύ λεπτές φέτες προσούτο
Παρασκευή
Βήμα 1 Τοποθετήστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και προσθέστε τη σφολιάτα σας. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε μερικές διάσπαρτες τρύπες.
Βήμα 2 Ξεχωρίστε τον κρόκο αυγού και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρύο νερό, ανακατέψτε με τη βούρτσα ζαχαροπλαστικής και αλείψτε όλο το φύλλο ζύμης.
Βήμα 3 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 160 ° C.
Βήμα 4 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο.
Βήμα 5 Προσθέστε όλα τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το τριμμένο σκόρδο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να φουσκώσουν οι φλούδες (Μην κάψετε το σκόρδο).
Βήμα 6 Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και τοποθετούμε όλες τις ντομάτες στο κέντρο αφήνοντας μια τετράγωνη άκρη.
Βήμα 7 Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί, τα ρουστίκ κομμάτια είναι τα καλύτερα.
Βήμα 8 Κορυφή με κουλουριασμένες φέτες προσούτο. Σερβίρετε ζεστό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Τυρόπιτες στριφτάρια με ψευτοσφολιάτα