Ψητή μελιτζάνα στο φούρνο με μυρωδικά! - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • Μερικά κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
  • Αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού, τη καπνιστή πάπρικα, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2 Κόψτε τις άκρες από τις μελιτζάνες σας και ύστερα σε οκτώ λωρίδες.

Βήμα 3 Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, βουρτσίστε τις μελιτζάνες με το μείγμα που φτιάξαμε πριν λίγο.

Βήμα 4 Τοποθετήστε τις μελιτζάνες με τις φλούδες προς τα κάτω, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 25 λεπτά. Σερβίρετε σε ζεστό πιάτο και γαρνίρετε με τα κλαδάκια θυμάρι.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μελιτζάνα Caponata σε φρυγανισμένο ψωμί!!!

Ο απόλυτος μεζές: Καυτερή μελιτζάνα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί



Source link