Πώς το Wattpad εξελίσσεται στο νέο βιβλίο για το κοινό – News.gr


Προσφέρει σε κάθε άνθρωπο τη δυνατότητα να ανακαλύψει νέες ιστορίες διαδικτυακά και δωρεάν

Τα άλματα της τεχνολογία είναι μεγάλα και συνεχείς. Μέσα από τις διαδικτυακές εφαρμογές ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για τα πάντα και πλέον υπάρχει μία νέα που ίσως μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αγαπημένου χάρτινου φίλου, του βιβλίου και ακούει στο όνομα Wattpad.

Η τεχνολογία κατάφερε μέσο αυτής να δώσει ένα βήμα για το βιβλιόφιλο κοινό και να ανακαλύψουν νέες ιστορίες διαδικτυακά και δωρεάν. Σε περίοδο που τα οικονομικά του εκάστοτε αναγνώστη δεν βρίσκονται τα καλύτερά τους με τη δημιουργία ενός προφίλ ανοίγεται ένας νέος κόσμος γεμάτος με ιστορίες κάθε είδους, όπως περιγράφεται στον ΣΚΑΪ.

Είναι όμως το Wattpad η εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το βιβλίο σύμφωνα με τις τεχνολογικές επιταγές;

Αρχικά, είναι ευοίωνο το γεγονός ότι μέσο της συγκεκριμένης πλατφόρμας δίνεται η δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να φέρουν στην επιφάνεια τις ιστορίες τους. Προσωπικά, έχω ανακαλύψει μερικούς, οι οποίοι στη μετέπειτα πορεία κατάφεραν να συνεργαστούν με εκδοτικούς οίκους και το έργο τους να πάρει τη μορφή ενός απτού βιβλίου με χρηματικές απολαβές. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η γνωστή ταινία After ξεκίνησε από την εν λόγω εφαρμογή με πολλούς αναγνώστες.

Παράλληλα, δεν υπάρχει κάποιο μέτρο όσον αφορά την ηλικία του συντάκτη έτσι σε μεγάλο βαθμό οι ιστορίες ανήκουν σε έφηβους και νεαρούς ενήλικες να εκφράσουν τη σκέψη τους και να τη μοιραστούν με συνομήλικους τους.

Από την άλλη πλευρά, το Wattpad έχει πολλά χιλιόμετρα μπροστά του για να φτάσει την αξία του βιβλίου.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ομορφιά της απτής ύπαρξης ενός μικρού τόμου και η εθιστική μυρωδιά των χάρτινων σελίδων. Πίσω από τη δημιουργία μίας ιστορίας δεν εργάζεται μόνο ο συγγραφέας, εξ αιτίας του οποίου στο προσκήνιο έρχεται μια ολοκληρωμένη ιστορία. Κάθε εκδοτικός οίκος έχει μια ομάδα από φιλολόγους-επιμελητές η οποία διαβάζει, διορθώνει και επιμελείται τα κείμενα τα οποία θα δοθούν στον κόσμο και θεωρούν ότι έχουν την πρέπουσα λογοτεχνική σημασία. Παράλληλα, δίπλα τους συνεργάζονται οι γραφίστες και οι ζωγράφοι με κύρια φροντίδα τη δημιουργία ενός εξώφυλλου το οποίο θα αντικατοπτρίζει όσον το δυνατόν περισσότερο το περιεχόμενο.

Συνεπώς, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι η άμεση πρόσβαση σε αμέτρητες ιστορίες πολλές φορές δεν συνάδει και με ένα αξιοπρεπές περιεχόμενο. Η αξία και η δουλειά για τη δημιουργία ενός βιβλίου είναι βαρύνουσας σημασίας και ανάγεται από την εποχή του Γουτεμβέργιου. Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει ένα αναγνωστικό έναυσμα σε κάποιον νέο ο οποίος θέλει να δει κάτι διαφορετικό και να έρθει σε επαφή με διάφορες ιστορίες.

Ο χάρτινος φίλος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί, ακόμα και όταν κλείσουν όλοι οι διακόπτες, ακόμα και όταν οι ιστορίες φύγουν από την οθόνη θα πάνε σε μια νέα μορφή η οπόια θα φέρει και πάλι τον άνθρωπο σε επαφή με το βιβλίο.

Σχετικά Tags

wattpad Διαδίκτυο βιβλίο

Source link