Πώς θα είναι ένας έξυπνος ψηφιακός κόσμος με έξυπνη συνδεσιμότητα σύμφωνα με την Huawei


Ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε μια πλήρη σειρά προϊόντων 5.5G, F5.5G και Net5.5G και λύσεων για πολλαπλά σενάρια

Τις υποδομές για τον νέο έξυπνο κόσμο με έξυπνη διασυνδεσιμότητα και με ταχύτητες που «ζαλίζουν», παρουσίασε στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών και καινοτομιών στην Βαρκελώνη, την Mobile World Congress (MWC), ο τεχνολογικός κολοσσός της Huawei.

Η Huawei, όπως αναφέρεται σε απολογιστική ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή την ολοκλήρωση της MWC, φιλοξένησε παρόχους με παγκόσμια παρουσία, εταίρους της βιομηχανίας και διαμορφωτές κοινής γνώμης, προκειμένου να συζητήσει θέματα που άπτονται συνέργειας δικτύου-υπολογιστικού νέφους-Τεχνητής Νοημοσύνης, στην παρουσίαση του «Advance Intelligence». Η εταιρεία στοχεύει στην προώθηση του έξυπνου ψηφιακού μετασχηματισμού σε διάφορους κλάδους, τη δημιουργία ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος στον τομέα της βιομηχανίας, την επιτάχυνση του επιχειρηματικού κύκλου της διασυνδεσιμότητας και την βέλτιστη προετοιμασία για το επερχόμενο 5.5G.

Ο έξυπνος ψηφιακός κόσμος με έξυπνη συνδεσιμότητα

Στο περίπτερο της Huawei οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν πώς θα είναι ένας έξυπνος ψηφιακός κόσμος με έξυπνη συνδεσιμότητα. Η Huawei στη MWC παρουσίασε μια πλήρη σειρά προϊόντων 5.5G, F5.5G και Net5.5G και λύσεων για πολλαπλά σενάρια. Δεσμεύτηκε δε να συνεργαστεί με παρόχους με παγκόσμια παρουσία, καθώς και συνεργάτες του κλάδου, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση στον μελλοντικό έξυπνο κόσμο.

Μέχρι το τέλος του 2023 περισσότερα από 300 εμπορικά δίκτυα 5G ήταν σε εμπορική λειτουργία παγκοσμίως, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1,6 δισ. χρήστες. Η ανάπτυξη του 5G είναι ήδη σε εξέλιξη, με τον ρυθμό ανάπτυξης των παγκόσμιων χρηστών 5G να είναι επτά φορές υψηλότερος από αυτόν των χρηστών 4G την ίδια περίοδο. Οι πάροχοι που χρησιμοποιούν λύσεις Huawei κατέλαβαν την πρώτη θέση όσον αφορά την εμπειρία δικτύου, κατά τη διάρκεια των δοκιμών του 2023, σε βασικές πόλεις της Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας.

Η Huawei, όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη συνεργαστεί με παρόχους για την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας και τις δοκιμές 5.5G σε περισσότερες από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Μέση Ανατολή έχει συναινέσει στην ανάπτυξη 5.5G, με τα έξι μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) να έχουν ολοκληρώσει δοκιμές δικτύου 5.5G 10 Gbps και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως το RedCap και Passive IoT.

Ταχύτητες – Παραδείγματα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χονγκ Κονγκ, όπου οι πάροχοι ολοκλήρωσαν τις δοκιμές δικτύων 5,5G 10 Gbps στη ζώνη C και το mmWave και άρχισαν να παρέχουν υπηρεσίες 5.5G FWA. Στην Ευρώπη, οι πάροχοι της Φινλανδίας έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5.5G σε εμπορικά δίκτυα, επιτυγχάνοντας ταχύτητες μεγαλύτερες από 10 Gbps και δοκίμασαν επιτυχώς τεχνολογίες Passive IoT. Στη Γερμανία, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που εκπέμπουν στη ζώνη των 6 GHz έχουν επίσης επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης 12 Gbps χρησιμοποιώντας τεχνικές mulit-carrier.

Η 5.5G αναμένεται να ξεκινήσει να αξιοποιείται εμπορικά το 2024 και η Huawei, όπως επισημάνθηκε από στελέχη της, έχει επανεπιβεβαιώσει τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με παρόχους σε όλο τον κόσμο για να εξερευνήσει τις μελλοντικές χρήσεις του 5.5G. Η εταιρεία στοχεύει να βοηθήσει στη δημιουργία δικτύων που είναι αποτελεσματικά, συνεργατικά, πράσινα, σταθερά και έξυπνα, ώστε οι πάροχοι να μπορούν να προσφέρουν κορυφαία εμπειρία στους χρήστες. Μια τέτοια βιομηχανική συνεργασία θα οδηγήσει ταχύτερα σε έναν ευφυή κόσμο.

Η Huawei κατά τη διάρκεια της MWC παρουσίασε νέες έξυπνες ψηφιακές λύσεις για 10 βιομηχανικούς κλάδους και μια σειρά κορυφαίων προϊόντων με θέμα «Κορυφαία υποδομή για την επιτάχυνση της βιομηχανικής νοημοσύνης». Η MWC 2024 διεξήχθη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Huawei παρουσίασε τις τελευταίες λύσεις της και προϊόντα στο περίπτερο 1H50 στο Fira Gran Via Hall 1.

Σχετικά Tags

Huawei

Source link