Κοτόπουλο στο γκριλ με σκόρδο γιαούρτι και άνηθο - BORO από την ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ


Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

Για το γιαούρτι

  • 1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τη μαρινάδα κοτόπουλου. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 σκελίδες σκόρδο, χυμό από 2 λεμόνια, ρίγανη, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2 Κόψτε τα μπουτάκια κοτόπουλου στη μέση και βουτήξτε στο μείγμα της μαρινάδας. Καλύψτε κάθε κομμάτι καλά, καλύψτε το μπολ και αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο, 2 έως 12 ώρες. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, ακόμη και 24 ώρες.

Βήμα 3 Για τη σάλτσα γιαουρτιού άνηθο. Σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τις σκελίδες σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και τον φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο. Καλύψτε το και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να έρθει η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 4 Για να ψήσετε τα κοτόπουλα χρησιμοποιήστε μια γκριλιέρα ή μια συσκευή για μπάρμπεκιου. Ψήστε  τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να καραμελώσουν σε κάθε πλευρά. Αν σας περισσεύει μαρινάδα, βουρτσίστε με ένα πινέλο τα κοτόπουλα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε καυτό πιάτο για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Μόλις μαγειρευτούν όλα τα κομμάτια, σερβίρετε σε ένα πιάτο με μπόλικο άνηθο και σάλτσα γιαουρτιού.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μπουκίτσες κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και θυμάρι (Μόνο σε 15 λεπτά)

Κοτόπουλο με σκόρδο και ρίγανη μέσα σε μια σάλτσα από μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Κοτόπουλο με σάλτσα κρεμμυδιού σπανάκι και πιλάφι!



Source link