Η μητρική της εταιρεία ξεπέρασε το ένα τρισ. σε χρηματιστηριακή αξία – Newsbeast


Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, έναν μήνα μετά το τέλος εποχής με την αποχώρηση του μυθικού διδύμου των συνιδρυτών της.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σήμερα αξία κατά 17% μεγαλύτερη από ό,τι πριν από τρεις μήνες. Πριν την Alphabet, το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου είχαν ξεπεράσει η Apple, η Amazon και η Microsoft.

Πρώτη ήταν η Apple που «έσπασε» το κατώφλι του ενός τρισεκατομμυρίου, τον Αύγουστο του 2018. Ακολούθησε η Amazon έναν μήνα μετά και η Microsoft τον Απρίλιο του 2019.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από το όριο του ενός τρισ. παραμένουν Apple και Microsoft, ενώ η Amazon έχει υποχωρήσει.

Το τέλος εποχής

Νέα εποχή ξημέρωσε στις αρχές Δεκεμβρίου για τη Google καθώς οι συνιδρυτές της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος ο πρώτος και πρόεδρος ο δεύτερος της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet ανέλαβε ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε.

Source link