Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες καριόκες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!


Η πιο λαχταριστή συνταγή από σοκολατένιες καριόκες είναι εδώ και δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε! Φτιάχνονται πανεύκολα και διατηρούνται για όλες τις γιορτινές μέρες στο ψυγείο!


ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 250 γρ. γάλα
  • 150 γρ, μέλι
  • 125 γρ. μαργαρίνη light
  • 60 γρ. κακάο, σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκίας σας
  • 1 μεγάλη χούφτα καρύδια
  • 1 μεγάλη χούφτα κάστανα βρασμένα
  • 500 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα θρυμματίζουμε τα καρύδια και τα κάστανα και τα προσθέτουμε στα μπισκότα, μαζί με τις βανίλιες.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μας, προσθέτουμε το μέλι και το γάλα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα, χωρίς όμως να βράσουν. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ μας και στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα, τα καρύδια, τα κάστανα και τις βανίλιες.

Παίρνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας, προσπαθώντας να σχηματίζουμε ένα χοντρό σαλάμι. Το τυλίγουμε καλά και με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες μέχρι να σφίξει. Ιδανικά, φτιάξτε τη γέμιση από το προηγούμενο βράδυ για να το αφήσετε αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Τέλος, το βγάζουμε από το ψυγείο και αφού το κόψουμε σε ροδέλες το βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε πριν λιώσει σε μπεν μαρί και απλώνουμε ένα ένα τα κομμάτια από τις καριόκες μας σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα μας.

Προαιρετικά: Εάν θέλουμε μπορούμε να τις γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα, πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας ή σπασμένα καρύδια. Επίσης, μπορούμε αντί για κουβερτούρα να χρησιμοποιήσουμε λευκή σοκολάτα και να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.



Source link